maandag 8 februari 2016

Weer twee poncho's (en nog wat meer ;))

Dochterlief is met een vriendin in Indonesië aan het backpacken geweest. Vorige maand kwam ze terug uit temperaturen van 37 graden, naar Bejijng -7, naar Amsterdam +4 graden. En dat allemaal in twee dagen. Omdat ik wel had voorzien dat ze het vreselijk koud zouden vinden, heb ik voor allebei een poncho gebreid. En blij dat ze ermee waren....

En toen het boekje van Christel Krukkert uitkwam: Haak je eigen boerderij, jeukten mijn vingers om de volgende onderdelen hieruit te maken.


Op internet vond ik deze (b)engel, russisch weliswaar. Doordat gelukkig achter elke toer het aantal steken stond, en met een goede vertaallijst, ook op internet gevonden, heb ik het patroon vertaald en gehaakt. Maar hij viel véél groter uit dan ik had verwacht. Ook de vleugels waren wat meer werk dan ik dacht. Ik heb ze eerst met gewoon garen, alleen in de achterste lussen gehaakt, daarna met pluizig garen in de voorste lussen overgehaakt. Maar het resultaat mag er zijn, vind ik.Tenslotte heb ik uit het boekje Amigurumi babydieren haken een Tyrannosaurus Rex gehaakt. Zelf ben ik er niet tevreden over, omdat ik niet genoeg van de kleur groen had, daar ook niet meer aan kon komen en dus met een andere tint verder moest. Maar misschien ben ik ook wel té kritischGeen opmerkingen:

Een reactie posten