maandag 21 november 2011

Steeds weer wat verder

Inmiddels zijn we al zover dat hij (al twee keer) het hele weekend naar huis mag. Op vrijdag kunnen we hem na de laatste therapie ophalen en zondag moet hij vóór 9 uur weer terug zijn. Heerlijk het hele weekend voor onszelf. Natuurlijk halen we zijn moeder ook wel op, want met haar 88 jaar is het voor haar onmogelijk om op eigen gelegenheid (met rollator en zo) met de bus of de trein naar ons toe te komen.

Afgelopen vrijdag ben ik met mijn zusje (die waarvoor ik een poncho heb gebreid) naar Zutphen geweest. Ze heeft me op een workshop getrakteerd bij Kreazin. Hiervoor had ze geboden op vakantieveilingen en ze had "gewonnen" Ik mocht kiezen uit een heleboel workshops: zeepketting maken, friendly plastic, speciale kerstworkshop, een tas haken van Zpagetti, glazen schaal decoreren, mozïek én glazen sieraden maken d.m.v. de hotpot. Ik vond de keuze moeilijk, maar uiteindelijk heb ik toch maar gekozen voor de hotpot, omdat dat iets heel anders is dan ik aan hobbies heb.

 Dit is het resultaat:

Het is glas, gesmolten in de magnetron in een speciale "Hotpot". Dit smelten duurt ca. 7 à 10 minuten, en daarna moet het een paar uur afkoelen en in de tussentijd hebben we een (ik mag wel zeggen) zeer uitgebreide High tea gehad.
Het was een super gezellige dag.

Morgen zal ik ook nog even een paar foto's plaatsen van een aantal afgewerkte ufo's. Nu moet ik mijn zoon wegbrengen naar het station en dan moet er ook nog iets in het huishouden gebeuren....

3 opmerkingen:

 1. Dit is iets nieuws voor mij, had er nog nooit van gehoord, maar wat een prachtig resultaat.
  Kan je de vorm zelf sturen of is dat iets dat je moet afwachten wat uit de "Hotpot" komt?

  Voor jou en je echtgenoot nog veel sterkte bij de revalidatie en volhouden hé.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Leonie,
  Wat fijn dat je man het hele weekend al naar huis mag! Reva De Hoogstraat toevallig?
  Iedere keer een stapje verder, zo herkenbaar :-)
  Wat een leuke tractatie/verrassing van je zus! Heerlijk er even tussenuit en aan een ander freubel-gebeuren ;-)
  Ik heb er nog nooit van gehoord, Hotpot - glasbewerking voor sieraden, maar het lijkt mij keileuk en niet al te duur om dat eens thuis te gaan doen. Een magnetron is er bijna in iedere keuken wel te vinden toch.
  Het resultaat is super!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dank voor jullie reactie.

  Hot pot isniet iets wat je zelf kunt sturen. Als je het er vierkant in doet, komt er rond uit, volgens de man van de workshop rond uit.
  Margreet, het is op zich niet duur, maar de eerste aanschaf van alle materialen, zeg maar de startersset, kost ca. € 115,00. Dat vond ik iets teveel om aan te schaffen, omdat ik al meer dan genoeg hobby's heb. Hier is de website van de winkel waar we de workshop hebben gehad, er zijn daar een heleboel soorten workshops te volgen. http://www.kreazin.nl/. Ze zitten nu nog in een keldertje, maar de bedoeling is dat ze begin volgend jaar naar een ander, groter pand gaan dat beter bereikbaar is.

  BeantwoordenVerwijderen