donderdag 3 september 2015

Wat ik wilde doen lukte niet

Ik probeerde nog een verhaal onder mijn vorige blog te zetten, maar ik kreeg het niet voor elkaar, dus dan maar opnieuw beginnen.

Na deze slakken wilde ik een klein projectje tussendoor doen. Op Facebook ontstond een rage met eendjes, en die zagen er zo schattig uit, dat ik besloot het ook te gaan maken. Mijn buurvrouw had voor de meester van haar zoon (die in de vakantie vader zou worden) een kleinigheidje nodig, dus dat kwam goed uit. Ze heeft haar zoon laten kiezen en hij koos voor de geel/oranje/roze.
Daarna heb ik Olaf uit de film Frozen gemaakt. Deze werd meteen ingepikt door mijn dochter voor een vriendin van haar die gek op Olaf is.
Het volgende project was Elsa, ook uit Frozen. Eens maar nooit weer, wat een lastig patroon. Nu draai ik normaal mijn hand niet om voor een moeilijk patroon, maar hier klopte gewoon heel veel niet.


Tussendoor heb ik nog een omaatje op een scootmobiel gemaakt voor een oudere dame in het bejaardenhuis waar ik vrijwilliger ben. Zij is altijd heel creatief bezig, maar door reuma aan haar handen en schouders, kan ze niet meer haken. En omdat zij mijn foto had gezien van de beide andere omaatjes en hem zo vreselijk leuk vond, heb ik er ook één voor haar gemaakt. Ze was er superblij mee. Het oranje jasje heb ik zelf verzonnen, omdat zij een oranje winterjas heeft.
Mijn buurvrouw kwam me vertellen dat haar dochter een doodgeboren kindje had gehad. Zo triest, het zou haar vierde kindje geweest zijn. Voor haar pleegdochter en haar kleindochters heb ik toen vlinders gehaakt en daar een sleutelhanger van gemaakt. Voor haar en haar dochter een grotere vlinder.
En daarna kwam er weer een opdracht voor een stapelslak voor een kindje dat nog geboren moest worden. Tja, en wat voor kleuren doe je dan. Mijn dochter vond dit de mooiste slak qua kleurstelling.
En tenslotte, als afscheidskadootje voor mijn vaste cliënten bij de thuiszorg, heb ik een portemonneetje gehaakt. En alle 3 waren ze er superblij mee.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten