zaterdag 27 december 2014

Alles van de afgelopen maanden

Ik merk dat ik de laatste tijd teveel bezig ben geweest met allerlei andere dingen, waardoor ik te weinig hier ben geweest. Toch ben ik nog steeds heel druk met handwerken en dan met name met haken.
Hieronder een aantal van mijn laatste projecten.

Ook deze komt uit de Prettig gestoorde Amigurumi's maar hier heb ik een paar aanpassingen aan gemaakt. Hij draagt in het originele patroon geen jasje, dus die heb ik zelf verzonnen. Ook heb ik de broek langer gemaakt. De bedoeling was dat hij zou lijken op onze gymjuf die afscheid zou nemen. Zij draagt namelijk altijd een grijs trainingsjack en een lange lichtgrijze broek.

Toen ik deze voor mijn 10 jarige neefje had gemaakt
kreeg ik meteen een bestelling voor het maken van deze:

Omdat ik de laatste jaren al zoveel dingen volgens patroon had gemaakt, kreeg ik van mijn zoon en zijn vriendin te horen dat ik toch ook eens moest gaan proberen zelf patroontjes te maken. Dus ben ik aan het uitproberen gegaan. Dit zijn de eerste 2 uitprobeersels:
Mijn buurjongetje herkende ze meteen. Hé, dat zijn Hiawatha en madam Mikmak. Het was me dus gelukt. Ik vind ze zelf best goed geworden.

En voor de afwisseling ben ik aan het breien geslagen. De nicht van mijn man is ernstig ziek, heeft het altijd koud, dus ben ik voor haar een omslagdoek gaan maken:
Geen opmerkingen:

Een reactie posten