zondag 30 december 2012

Wintertaferelen

Oke, ik plaats nu een heleboel dingen tegelijk, maar de meesten zijn al een tijdje klaar.

Omdat het winter is en veel mensen rond Kerst aan sneeuw denken, ben ik een sneeuwpop gaan haken op ski's. Leuk om te maken en vrij snel klaar. Maar mijn zoon die op wintersport gaat om te snowboarden, vroeg meteen of ik er ook ééntje kon maken op een snowboard. Geen gehaakt snowboard te vinden natuurlijk. De sneeuwpop is gelijk aan de skiënde sneeuwman, maar een snowboard.....

Weer mijn gedachten maar eens laten gaan. Voor de ski's heb ik van die satéprikkers gebruikt met zo'n "blokje" eraan, twee per ski en het leek me voor het snowboard ook wel een goed plan. Maar dan zou ik er 4 moeten nemen. Alleen een snowboard loopt aan beide kanten iets omhoog, en die stokjes kun je niet buigen zonder ze te breken. Dus heb ik er een stevig kartonnetje omheen geplakt, net een stukje groter dan de prikkers. Daarna ben ik erom heen gaan haken en toen het klaar was, heb ik het voorzichtig omgebogen.

Dit is het resultaat:


Olleke olifant en Koos matroos

En weer twee kraamkadootjes klaar. Voor wie??????????? Geen idee nog, maar dat komt vanzelf goed. Die gelegenheid doet zich vanzelf voor.

Ik stel jullie voor aan Olleke en Koos


Babyjasje

Voor de variatie (ok, ik heb ook poncho's gebreid, maar dat waren nogal lappen)  wilde ik een babyvestje maken. Ik vond dat er een capuchon op moest, maar daarvoor kon ik geen patroon vinden. Mijn dochter zei: "Maar dat kan jij toch makkelijk zelf verzinnen. Je hebt zoveel ervaring".

Op zich kan ik best wel breien, maar zelf iets verzinnen is even een ander verhaal, dat heb ik nog nooit gedaan. Ik werk het liefst vanuit een patroon. Nu was een vest niet zo moeilijk te vinden, dus die heb ik uit een oude Ariadne gebruikt, en vandaar uit ben ik zelf verder gegaan. Toen ik (voor mijn gevoel) halverwege was, dacht ik dat het niets zou worden. Maar op een gegeven ogenblik viel het kwartje. Ik vind het aardig goed gelukt.



Poncho's

Voor mijn liefste (bijna ex-collega) heb ik een poncho gemaakt. Ik was met een poncho voor mijn zusje bezig toen ik aan haar liet zien. Ze was er helemaal weg van, maar wat ze toen nog niet wist, was dat ik hem ook voor haar wilde maken. Ik heb een aubergine kleur gekozen en een ander patroon dan ik vorig jaar voor mezelf, mijn andere zus en mijn moeder heb gemaakt. Deze keer ook niet met een col maar met een kraag. Ze was er superblij mee. Ik kreeg een dikke knuffel van haar en op haar kerstkaart schreef ze er ook nog bij dat hij heerlijk warm was.


Ik plaats foto's van zowel de poncho van mijn collega als die van mijn zus, met daarbij ook de verschillen die ik erin gemaakt heb.


 

Dit is de poncho voor mijn zusje.



Dit is de poncho van mijn collega.




Dit zijn de verschillen die ik erin heb gemaakt. Misschien is het niet helemaal goed te zien, maar bij de bovenste zijn het alleen ribbels, bij de onderste zijn het 3 naalden tricotsteek, en 1 ribbel



zondag 9 december 2012

Poncho voor mijn zusje


Omdat mijn jongste zusje ook graag een poncho wilde hebben, en ik voor de afwisseling weer eens wilde breien, ben ik maar eens voor haar aan de gang gegaan. Er het breide heel snel weg. In 2 weken kwam hij van de pennen af. Nu nog aan haar geven en haar reactie afwachten.


 
Inmiddels heb ik er weer 1 op de pennen staan, maar nu voor mijn liefste collega. Hij wordt wel een tikkie anders, maar minstens net zo mooi