zaterdag 29 oktober 2011

Hij is klaar!

Toen mijn man net in het ziekenhuis lag. ben ik begonnen aan het breien van een poncho voor mijn zusje. Zij is (naast mijn kinderen natuurlijk) mijn grote steun en toeverlaat geweest toen het heel slecht met mijn maatje ging. Omdat zij bekend is met neurologische problemen, kon ik bij haar terecht als ik vragen had.
Al dank hiervoor ben ik aan deze poncho begonnen.
Toen we terugkwamen uit Rome, zagen we op het station op Schiphol een mevrouw voorbij komen met een hele mooie grijze poncho met een kabel en een col. Mijn zusje was hier meteen weg van en liet zich ontvallen dat zij dit een hele mooie poncho vond. In mijn achterhoofd wist ik meteen dat ik iets dergelijks op het forum had gezien en als ik hem een beetje zou aanpassen, leek hij wel wat op die van die mevrouw.
Ik ben samen met mijn dochter op woljacht gegaan, en allebei vonden we deze grijze wol (Royal van Zeeman) de mooiste. Ik ben er meteen mee  aan de gang gegaan, want je wilt toch bezig zijn om je gedachten af te leiden, en heet moest niet al te ingewikkeld zijn met al te veel telwerk.
Het gaat nu een stuk beter met mijn man, en volgende week mag hij naar het revalidatiecentrum.


Zo ziet de poncho eruit nu hij klaar is. Ik heb er zelf een col op verzonnen. Aan de hals heb ik steken opgenomen en ben begonnen met 10 cm. 1 recht en 1 averecht te breien. Daarna heb ik elke steek gemeerderd en nog eens 10 cm. gebreid, nu 2 recht en 2 averecht.
Dit is het resultaat. Ik ben er zelf heel tevreden over. Nu maar hopen dat mijn zusje hem ook mooi vindt.

zondag 16 oktober 2011

Hobbydoos poncho KAL

Tussen alle bedrijven door (en het geklep naar het ziekenhuis) ben ik maar begonnen aan het breien van de poncho van de Hobbydoos KAL. Dit is een werkje waar je niet al te veel bij na hoeft te denken en hoeft te tellen. Het enige is dat ik eraan moet denken om de toerenteller na elke toer te verzetten, maar dat gaat wel goed.
Ik maak hem voor mijn zusje. Die had er laatst 1 gezien bij iemand op straat, en ik wist dat er op de Hobbydoos een KAL voor uitgeschreven was. Dus heb ik besloten om die voor haar te maken. Ze is mijn grote steun (na mijn kinderen natuurlijk) in deze beroerde tijden en op deze manier wil ik haar bedanken. Ze weet er nog helemaal niet van.
De poncho die zij had gezien, heeft een col, dus die ga ik er zelf bij proberen te verzinnen. Dat kan niet moeilijk zijn, denk ik. En de poncho van de KAL heeft de kabel bovenaan, maar ik denk dat ik hem aan de onderkant ga doen. Eerst maar eens zien hoe de lappen worden.
Dit is wat ik toe nu toe heb gebreid (ca. 55 cm met grijze Royal van Zeeman)